Skjegg stiler

  • 03 Oct, 2021

Mann som får ordnet skjegget

I dag er det igjen på moten å gro skjegg, og er du heldig nok til å ha en solid skjeggvekst, kan du velge mellom en rekke spennende skjegg stiler. Men, det finnes også løsninger for deg som ikke har verdens tykkeste skjegg. Mange ønsker også å ha et lettstelt skjegg som ikke krever mye arbeid om morgenen, og med de riktige produktene kan man gjøre det meste.

Skjegg stiler som passer ditt ansiktshår

Mange har god skjeggvekst i noen soner av ansiktet, men ikke så mye andre steder. I Skandinavia er det for eksempel vanlig at skjeggveksten langs kjevebeinet ikke er så tykk som på haka eller overleppa. Dette gjør at man uten problemer kan gro et imponerende bukkeskjegg eller en smultring, der man kombinerer et lite skjegg med en matchende bart. Det går også an å få transplantert skjegg til tynngrodde områder, og hårtransplantasjon pris for å få et fyldigere skjegg kan være lavere enn du tror.

Utstyr for å stelle skjegget

De siste årene har man på mange måter gått bort fra det klassiske tømmerhogger- eller vikingskjegget, hvor man tilsynelatende lar skjegget gro fritt og stort. I stedet har det blitt moderne med et stort, men velstelt skjegg, og da trenger man gjerne litt spesialutstyr. Med gode barberblader kan du holde fjerne hårvekst i ytterkantene, nedover halsen eller opp mot kinnbeina om du har skjeggvekst av den mer tykke, arabiske typen. Det anbefales også at du bruker en ordentlig skjeggolje. Disse oljene har tre funksjoner: For det første får det skjegget til å se jevnere og fyldigere ut, og de gir også fuktighet og pleie til hud og hårsekker. I tillegg er de fleste skjeggoljer parfymert med mandige dufter som gjør deg mer attraktiv.

Langt skjegg i vikingstil?

Vikingstilen har blitt svært populær de siste årene, inspirert av TV-serier som “Vikings” og “The Last Kingdom”. Her har man skjegg stiler hvor man integrerer fletter og perler i skjegget, og skaper en spesiell, individuell stil. Disse krever gjerne litt lengde, så her må du ha tålmodighet mens du lar skjegget gro.

Skjegg eller bart?

Hvis du ikke føler for å la hele ansiktet dekkes av hår, kan det være kult å gro en stilig bart. Det tar litt tid å gro ut hår til en snurrebart og du trenger god bartevoks for å holde den i form, men dette vil også gi deg et morsomt og kult uttrykk som folk vil huske. Husk bare at stiler som krever mye arbeid ikke tilgir deg om du slurver med stellet, og mange ser dessverre mest ut som en hvalross om de har en lang bart som ikke har blitt satt opp skikkelig.

Skjegg stiler som er lette å vedlikeholde

Det enkleste er gjerne å ha et fullskjegg som trimmes til ønsket lengde. Ønsker du å ha et langt skjegg, kan du med fordel stikke innom barbereren med noen måneders mellomrom for å få rettet opp ujevnheter og få fjernet hår som ikke oppfører seg. Det er bare fantasien som setter grenser, og det er ikke mye som kan vise din individuelle stil bedre enn et pent oppsatt og velstelt skjegg.