Tettere skjeggvekst med riktig pleie

  • 28 Aug, 2022

Å gro en fyldigere og tettere skjeggvekst trenger ikke å føles som en uoppnåelig oppgave. Hvis du tar bruk de riktige rutinene og produktene vil det bidra til å forvandle ansiktshåret ditt til noe du vil sette pris på. Enten du gror et langt, kort, tynt eller tykt skjegg, kan bruk av visse teknikker hjelpe deg med å få et skjegg som virkelig skiller seg ut. Vil du vite hvordan?

De tre egenskapene til et flott skjegg med tettere skjeggvekst

Før vi ser på de faktiske teknikkene for å dyrke en tettere skjeggvekst, er det viktig å forstå de viktigste egenskapene du må fokusere på.Disse tre egenskapene er:

  1. Luftighet
  2. Lengde
  3. Tykkelse

Når menn vil ha tettere hårvekst på skjegget, sliter de som regel med det siste aspektet. I de fleste tilfeller sliter menn med tykkelsen på skjegget på grunn av genetikk. Hvis du synes dette er en tøff skjebne, trenger du ikke gi opp. Selv om genene dine ikke er interessert i å produsere et dyrisk skjegg, kan du bruke produkter og sunn fornuft for å omgå disse begrensningene. Nedenfor forteller vi om noen måter som sørger for at skjegget ditt vokser til å bli så tykt og fullt som mulig.

Spis sunt og godt

Å fokusere på kostholdet ditt kan ha utmerkede fordeler når det kommer til å få en tettere skjeggvekst og samtidig få skjegget til å vokse både raskere og mer fullstendig. Et godt balansert kosthold med mye grønnsaker og gode proteiner vil hjelpe kroppen din til å produsere tykt ansiktshår i stedet for sprøtt hår.

Ta vare på huden under skjegget

Først og fremst må du ta vare på huden i ansiktet før du fokuserer på håret som vokser fra den. Mange vasker ikke skjegget grundig og unnlater å sørge for at huden under ansiktshårene får skikkelig med fuktighet. En maske kan gi en skikkelig fuktighetsboost til den tørre huden.

Ansiktshår produseres av spesielle kjertler som kalles hårsekker. Disse krever riktig næring og fuktighet for å fungere effektivt. Huden din påvirker direkte styrken til hårsekkene og hårstråene de produserer. Hud som er for tørr eller usunn vil ha problemer med å sirkulere blod eller næringsstoffer til skjeggveksten, noe som resulterer i tynnere og svakere hårstrå.

Det er ikke så vanskelig å rengjøre skjegget. Unngå såpe med kjemikalier og parfyme fordi det vil tørke ut huden under ansiktshårene. En skjeggsjampo er spesiallaget for formålet og er ikke like irriterende for huden.

Skjeggbalsam for en tettere skjeggvekst

Hårbalsam beskytter håret mot daglig slitasje og forhindre at hårstråene tørker ut. Skjeggbalsam gjør det samme, bortsett fra at det er laget med litt forskjellige ingredienser for å gjøre det mer effektivt for ansiktshår. Du kan ikke bruke vanlig balsam på skjegget av to grunner.

  1. Huden i ansiktet er litt mer følsom og reagerer annerledes på ingredienser.
  2. Vanlig hårbalsam er ikke formulert med de rette tingene for skjegghelse.

Trim skjegget ditt regelmessig

Akkurat som håret på hodet, kan skjegghåret også ha flisete tupper. Dette fører til at det blir svakere over tid, blir sprøtt og til slutt brekker det. Brudd på hårstrået kan vandre nedover roten og forårsake permanent skade. Ved å trimme skjegget regelmessig, vil du få sunnere hårstrå som legge til rette for en tettere skjeggvekst.

Transplantasjon av skjegg

Bruken av de riktige produktene kan hjelpe selv de mest ujevne skjeggdyrkerne til å starte på veien til en fyldigere og tettere skjeggvekst. Hvis du har prøvd alt og ingenting hjelper, er også hårtransplantasjon av skjegghår en mulighet.

Transplantasjon av skjegghår er en prosedyre som gjenoppretter hår til områder der skjeggveksten er tynn eller mangler. Disse transplantasjonene utføres også for å skjule aknearr eller andre typer arr i ansiktet. Hårtransplantasjon pris varierer fra land til land, men det er en god grunn til at så mange tar en tur til land som Tyrkia for å forbedre både skjeggvekst, tynt hår og skallethet.